stäng av

Dela

Piteå

Lusthusbacken

Polarrenens dotterbolag Lusthusbackens Fastigheter AB färdigställde under 2018 det sista av fyra ekologiska fastigheter på Furunäset i Piteå, belägna på bästa läge intill Piteälven.

Varje fastighet består av sex lägenheter fördelat på 2-, 3- och 4-rumslägenheter, samtliga med balkong mot vattnet som erbjuder härliga stunder i solen under eftermiddag och kväll. Varje lägenhet är utrustad med kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Carport och förråd finns i närheten till lägenheterna.

Cirka 20 meter nedanför husen går ”Kärleksstigen”, en gångstig som löper efter Piteälvens strand förbi Furunäset.

Nytänkande och modern byggteknik

Fastigheterna har byggts efter ett ekologiskt koncept av produktionsbolaget Grönbo AB. De består till övervägande del av naturmaterial med trä i fasad, stomme, isolering och inredning.

Vi jobbar med naturkrafterna

De djupa fönsternischerna ger karaktär och en ombonad känsla av trygghet. De vinklade sidorna gör att mycket ljus kommer in i rummen. Balkongernas generösa rymd ger känslan av ett extra rum.

Husens diagonaltak ger en karaktäristisk siluett, de halvmetertjocka väggarna rymmer 40 cm naturlig träfiberisolering som ger tysta och sunda inomhusmiljöer. Samtliga lägenheter har massiva, slitstarka askgolv, 22 mm tjocka med levande ådring. Lägenheterna är ritade för att kännas så luftiga som möjligt. Ljuset flödar in från tre olika håll i 3- och 4-rumslägenheterna. 2-rumslägenheterna har många fönster och utsikt mot vattnet. Den fasta inredningen i köket består av massivt trä i björk.

Tysta och sunda inomhusmiljöer

Tack vare husens goda isoleringsförmåga och ventilationssystem med naturligt förvärmd tilluft under kalla årstider krävs lite energi för att värma upp dem. Miljövänliga material i ytskikt och genom hela konstruktionen ger mycket låga emissioner, detta skapar bland annat låga ljudnivåer, minskad risk för allergier och annan negativ hälsopåverkan. Husen blir tysta och behagliga att bo i.

Planlösning

Observera att avvikelser kan förekomma. Alla badrum har dusch med glasdörrar, inte badkar.
Planlösning med måttangivelser hittar du här.

Intresserad av att bo på Lusthusbacken?

Gör en intresseanmälan genom att registrera dig på Mina Sidor

Mina Sidor